Soils2Meet Leeuwarden

Op dinsdag 6 december 2016 opent het initiatief Bewust Bodemgebruik de deuren van Soils2Meet, een plek voor iedereen die werk wil maken van een gezonde bodem. De tweede editie van Soils2Meet vindt plaats in Leeuwarden. Met om 15.00 uur ontvangst en om 15.30 uur de start van het programma met een keynote van Isabelle Diks.  We sluiten om ongeveer 18.00 uur af. We hopen op veel pitchers en deelnemers uit Noord-Nederland.
Kent u iemand die hier echt bij moet zijn? Neem hem of haar dan vooral mee!
Wilt u daar bij zijn? meld u dan aan!
Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden!

Soils2Meet heeft als doel het creëren van ontmoetingen, waardoor nieuwe inspiratie en nieuwe verbindingen ontstaan, urgentie en draagvlak worden gecreëerd en ideeën en ambities een vlucht kunnen nemen. Het centrale onderwerp is ‘een gezonde bodem is goed voor iedereen en helpt bij het volbrengen van maatschappelijke opgaven’
Het programma van Soils2Meet kent drie vaste onderdelen; een keynote, pitches en een netwerkborrel.

Pitch & Go

Soils2Meet biedt je volop de gelegenheid om over jouw onderwerp hulp in te roepen. Doe mee en Pitch in maximaal 2 minuten je initiatief, startup of idee en stel een specifieke hulpvraag aan het publiek. Zo brengen we ideeën samen verder en geven ze een extra duwtje in de rug.
Ben of ken je een goed initiatief dat zeker moet komen pitchen? Neem contact op met Renée Zijlstra viarenee.zijlstra@bewustbodemgebruik.nl, of 06 12965332.
Na de pitches kun je in een energieke setting nieuwe ideeën opdoen en bespreken samen met de andere pitchers. Elke deelnemer draagt zo bij aan het eindresultaat.

Keynote
Isabelle Diks, wethouder van de gemeente Leeuwarden en ambassadeur van het eerste uur van het initiatief Bewust Bodemgebruik verzorgt een inspirerende keynote.

Netwerkborrel

Het belangrijkste ingrediënt van Soils2Meet is natuurlijk de netwerkborrel. Ze zeggen niet voor niets dat de beste ideeën in de kroeg ontstaan. Natuurlijk onder het genot van duurzame hapjes en drankjes.
Locatie: Oranjezaal van het Stadhuis in Leeuwarden, Hofplein 38.

Het initiatief Bewust Bodemgebruik maakt gebruik van de vrije energie van mensen die vinden dat de ondergrond een belangrijke bijdrage levert aan de grote maatschappelijke opgaven waarvoor Nederland staat. Met deze mensen willen we ervoor zorgen dat beleidsmakers & bestuurders, wetenschappers en bodemgebruikers/inrichters op zoek gaan naar een optimale, duurzame balans tussen bodembenutting en –bescherming. Met tot doel op structurele basis het functioneren van bodems te verbeteren. Want met een solide ecologische basis kunnen regio’s zich sociaal en economisch verder ontwikkelen.

HET PROGRAMMA:

Soils2Meet vindt plaats op 6 december 2016 in Leeuwarden. Isabelle Diks houdt een inspirerende keynote. Vervolgens is er een diversiteit aan pitchers die een hulpvraag stellen aan het publiek.

Programma
15.00 uur Inloop
15.30 uur Welkom en opening
Keynote
Isabelle Diks, wethouder van de gemeente Leeuwarden en ambassadeur van het eerste uur van het initiatief Bewust Bodemgebruik verzorgt een inspirerende keynote.

Pitches
· Anastasia Limareva (Voedselbos Leeuwarden): over voedselbossen/agroforestry en het project Voedselbos Leeuwarden
· Sytze Keuning (Bioclear): Symphony of Soils, een initiatief om op 10 en 11 oktober 2018 een internationaal congres in Leeuwarden te organiseren over gezonde bodems
· Anke Lodder (Royal HaskoningDHV): Voedsel en Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018
· Govert D. Geldof (Geldof c.s. en D’66): Puzzelstukjes voor de toekomst voor NW Fryslân
· Aukje Martens (gemeente Leeuwarden): het behoud van weidevogels en hoe we agrariërs en allerhande gebiedsbeheerders bij elkaar hebben gekregen om de dialoog te starten
· Everhard van Essen (Aequator): hoe we boeren kunnen helpen te werken aan duurzaam bodembeheer
· Irma Abelskamp (Leerschool Permacultuur Friesland): bodemherstel op De Oerfloed,
· Peter Baltus (LTO Noord)
· Bertus Buizer (Buizer Advies): Doelen, aanpak en hulpvraag van de People4Soil campagne Red de bodem
· Tineke de Vries (LTO Noord)
Aansluitend de mogelijkheid tot doorpraten in kleine kring

Netwerkborrel
18.00 uur Afsluiting
Wanneer u vragen heeft of meer informatie wenst, dan kunt u contact opnemen met Renée Zijlstra viarenee.zijlstra@bewustbodemgebruik.nl, of 06 12965332.
Deze bijeenkomst is kosteloos!

Routebeschrijving en adres
Oranjezaal van het Stadhuis in Leeuwarden, Hofplein 38.
Vanaf station Leeuwarden is het 12 minuten lopen.
Met bus vanaf station Leeuwarden, op het busstation bij het station neemt u bus 3 (Arriva) richting Camminghaburen, vanaf bushalte Blokhuisplein is het nog 5 minuten lopen.
Parkeren voor het Stadhuis in Leeuwarden, Hofplein 38 kan in parkeergarage De Klanderij, Posthoornsteeg 40, 8911 AM Leeuwarden. Het is dan nog 8 minuten lopen.

Tijdlijn

overzicht →