Kien van Hövell tot Westerflier

Kien van Hövell beheert samen met haar man Max van Hövell als 3e generatie het Landgoed Grootstal bij Nijmegen. Op dit familielandgoed staat ‘rentmeesterschap’ voor zorg voor cultuurhistorie, landschap, natuur en aandacht voor de menselijke maat.

Landgoed Grootstal

In de laatste eeuw is de context van het landgoed drastisch veranderd: voormalig buitengebied is nu een stedelijke omgeving, met grote gevolgen voor het functioneren van het landgoed zelf. Op zoek naar nieuwe antwoorden heeft landgoed Grootstal zich de laatste decennia ontplooid tot een broedplaats voor duurzaamheid. Het landgoed tracht het een brug te slaan tussen Stad en Land. Meer informatie over de visie van Landgoed Grootstal is op hun website te vinden. Actueel op de agenda staat de transitie van de landbouw naar een innovatief voedsellandschap van de 21e eeuw.

Soil4U

Kien is transitieadviseur en o.a. een van de oprichters van de Soil4u, dat momenteel een versnelling voorstaat van de transformatie naar een volhoudbaar voedselsysteem en waarbij de bodem centraal staat. Onderzocht wordt of het #landgoedmodel van meervoudige waardencreatie een bruikbare systeembenadering kan zijn voor de noodzakelijke transities. Landgoederen zijn bij uitstek geschikt om te experimenteren met zo’n transdisciplinaire aanpak omdat deze is gestoeld op een traditie van integraal en generatie-overstijgend beheer. Deze benadering wordt in de praktijk o.a. uitgewerkt in en rondom landgoed Grootstal, proeftuin voor innovatie. Het landgoedmodel kan dienen als metafoor voor bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling of andere vormen van crossovers, waar verschillende complementaire partijen hun krachten bundelen tot een duurzame vorm van samenwerking.

Ambassadeurs

overzicht →