Film BODEMBOEREN opnieuw in de prijzen!

De film Bodemboeren van Fransjan de Waard en Joris van der Kamp is begin deze maand opnieuw in de prijzen gevallen. Op Agrofilm 2017 in Slowakije, het oudste landbouw-filmfestival van Europa, won de film de ‘Prize of the President’. De uitreiking was op 6 oktober in Nitra, waar het filmprogramma de dagen daarvoor had gedraaid. Net als op vier andere plekken in het land.

Bodemboeren is een Nederlandse documentaire van 40 minuten over agrarische koplopers in het duurzame beheer van de levende bodem. Vijf eigenwijze Nederlandse boeren doken met een kleine filmploeg letterlijk hun bodem in. De boeren vertellen waarom en hoe zij voortdurend experimenteren en observeren om de bodem duurzamer te beheren. Samen verzetten zij de bakens tot een grondig ‘nieuw bodemverhaal’. Daarin is duurzame voedselproductie meer dan verliezen compenseren en bedreigingen afwenden. Met oude, soms vergeten, en nieuwe, soms verrassende kennis bouwen zij pro-actief aan hun natuurlijke kapitaal: een bruisend bodemleven met voldoende lucht, water, koolstof en mineralen.

In oktober 2016 won Bodemboeren als ‘Soil Farmers’ al verrassend de GRAND PRIX van het 6e Life Sciences Film Festival in Praag.
http://www.bodemboeren.nl

Tijdlijn

overzicht →