Soil Farmers in de prijzen

Het was spannend voor de vijf Nederlandse boeren, de filmploeg en de filmmakers op 19 oktober op de Life Science Film Festival (LSFF) Awards Ceremony . Josis van der Kamp nam de prijs in ontvangst.

Documentaire

Vijf eigenwijze Nederlandse boeren doken met een kleine filmploeg letterlijk hun bodem in. De boeren vertellen waarom zij voortdurend experimenteren en observeren om de bodem duurzamer te beheren. Samen verzetten zij de bakens tot een grondig ‘ nieuw bodemverhaal’. Daarin is duurzame voedselproductie meer dan verliezen compenseren en bedreigingen afwenden.

Natuurlijk kapitaal

Met oude, soms vergeten en nieuwe verrassende kennis bouwen zij pro-actief aan hun natuurlijke kapitaal: een bruisend bodem leven met voldoende lucht, water, koolstof en mineralen.

International Festival of Documentary Films

De film bodemboeren van Fransjan de Waard en Joris van der Kamp zat bij de officiële selectie van het international Festival of Documentary Films on Natural and Agricultural Sciences and Sustainable Development in Praag. De zesde editie van dit festival vond plaats van 17 tot 23 oktober. De initiatief nemer en organisator van dit festival is the Czech University of Life Sciences in Praag.

Bodemboeren

‘ Bodemboeren – een grondige kijk op de landbouw’ is een Nederlandse documentaire van 40 minuten. Het gaat over agrarische koplopers in het duurzame beheer van de levende bodem. Bodemboeren is een enorm succes. De film ging op 21 januari in première. Sindsdien zijn er al 50 vertoningen geweest. Telkens voor verschillende gremia. Bijvoorbeeld de première op de eerste bio- Beurs en natuurlijk het Food Film Festival. Bekijk de trailer Bodemboeren

Tijdlijn

overzicht →