Verspil geen schil

De ‘Verspil geen schil’ wil mensen activeren om hun GFT-afval te composteren: zelf in huis, met de buurt of bij een lokaal compostinitiatief.

Met de juiste handvatten produceer je gemakkelijk zelf superkwaliteit compost en verrijk je de bodem. IBB, Rijkswaterstaat, het Compostgilde en Nudge slaan de handen ineen om lokaal composteren een duwtje te geven. Daarom lanceren zij de online campagne Verspil geen schil. De campagne wil mensen activeren om hun GFT-afval te composteren: zelf in huis, met de buurt of bij een lokaal compostinitiatief.

Op dit moment bestaat 38% van ons restafval uit GFT. En dat is zonde, want door dit GFT-afval te composteren creëer je het ultieme superfood voor de bodem. De bodem is enorm belangrijk. Het is de bron van ons voedsel, huisvest miljoenen krioelende beestjes en vangt regenwater op. Maar de bodem staat onder druk. We halen meer voedingsstoffen uit de bodem dan we erin terug stoppen waardoor de bodem elk jaar verder verarmt. Genoeg redenen om te gaan composteren dus.
Maar hoe begin je? En hoe werkt dat? De campagne biedt diverse handvatten en uitleg bij compostmethoden om mee aan de slag te gaan. Ook als je geen tuin hebt! Daarnaast zal de Nudge Shop dit voorjaar in het teken staan van tuin en composteren. Benieuwd naar de compost pioniers van Nederland? Op de Nudge kaart is een overzicht te vinden van bestaande compostinitiatieven.

Campagne is geïnitieerd door Initiatief bewust Bodemgebruik (IBB) contact persoon Erik Verhallen:  erik.verhallen@bewustbodemgebruik.nl
Bijdragen door, Rijkswaterstaat, het Compostgilde en IBB.

Tijdlijn

overzicht →